Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Parnassos MTB Festival 2008

Το πρώτο ποδηλατικό πάρκο στην Ελλάδα, στο Χιονοδρομικό κέντρο Φτερόλακκας στον Παρνασσό, είναι γεγονός και μόλις το προηγούμενο Σαββατοκύριακο υποδέχτηκε την πρώτη του διοργάνωση αγώνων ορεινής ποδηλασίας.

Το Parnassos MTB Festival 2008 οργανώθηκε από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με την ΑΚΤΡΑΚ και την OUTSPORTS στις 26-28 Σεπτεμβρίου, και παρείχε πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα με επιδείξεις trial και dirt jump και άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες φόβισαν αρκετούς και έτσι η συμμετοχή τόσο των αθλητών όσο και των θεατών–επισκεπτών ήταν τελικά μικρότερη του αναμενόμενου.

Το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι περιλάμβανε αγώνα Mega DH, 4X, DH και 24hrs MTB στον οποίο συμμετείχε με τη μοναδική γυναικεία ομάδα και η αθλήτρια του συλλόγου μας, Χατζηστύλη Αθηνά στα πλαίσια της χειμερινής της προετοιμασίας.

Η γυναικεία ομάδα αποτελούμενη από τις Αναστασίου Μαρίνα, Νίκα Ευτυχία , Σούλα Ελένη και Χατζηστύλη Αθηνά κατετάγη 7η στις 9 συνολικά που έλαβαν μέρος μέσα σε πραγματικά αντίξοες συνθήκες (σχεδόν και τις 24 ώρες συνεχές ψιλόβροχο και θερμοκρασία γύρω στους 6-10οC).

Girls love mud!!!
H πρωταθλήτρια του Peloton Αθηνά Χατζηστύλη στο αποκορύφωμα της προσπάθειάς της. Σύμφωνα με την ίδια ήταν ένα τριήμερο γεμάτο εκπλήξεις και παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες (και την πολλή λάσπη!) έμεινε πολύ ικανοποιημένη από τον αγώνα της.

Νικήτρια ομάδα στο 24hrs ΜΤΒ αναδείχθηκε η ομάδα Abadani (Σκόρδας Γ., Παττές Γ., Νικολάου Δ. και Νικολάου Γ.) που έδωσε σπουδαία μάχη με την ομάδα του ΕΟΣ Αχαρνών.