Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

2 ακόμα Πρωταθλήματα κατέκτησε ο Γιάννης Σπανόπουλος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου

Άλλες 2 φανέλες Πρωταθλητή και αντίστοιχα Χρυσά μετάλλια κατέκτησε ο Γιάννης Σπανόπουλος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου που πραγματοποιήθηκε στη Βοιωτία στις 8-10/5/2009. Ο Γιάννης με μια εξαίρετη παρουσία στέφτηκε νικητής στα αγωνίσματα της Ατομικής Χρονομέτρησης, κάνοντας χρόνο 20:16, σχεδόν 1 λεπτό λιγότερο από τον δεύτερο χρόνο (21:09) και της Αντοχής, όπου με ένα δυναμικό σπριντ στα τελευταία μέτρα της διαδρομής άφησε πίσω του όλους τους συναθλητές του.

Με την παρουσία του και τις διακρίσεις του στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ποδηλασίας Πίστας και Δρόμου 2009, ο Γιάννης απέδειξε για πολλαπλή φορά την αξία, το ταλέντο, την αποφασιστικότητά και την προσήλωση του στην κατάκτηση των στόχων του καθώς και την αρτιότητα και αποτελεσματικότητα του προπονητικού του προγράμματος που επιμελείται ο προπονητής Κώστας Πανταζής.

Μαζί με τα 3 Πρωταθλήματα στα αγωνίσματα των 2000μ Ατομικής Καταδίωξης, 500μ. Ατομικής Χρονομέτρησης και Σκρατς που κατέκτησε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας 2009 φτάνει στον απίστευτο αριθμό των 5 πρωταθλημάτων σε μία χρονιά, σε δύο τόσο διαφορετικές κατηγορίες αθλημάτων της ποδηλασίας στην πίστα και στο δρόμο, γεγονός που, από όσο ξέρουμε, δεν έχει ξανασυμβεί στην Ελληνική ποδηλασία ανεξαρτήτως κατηγορίας. Συνδυαζόμενο με την κατάρριψη των Πανελληνίων Ρεκόρ στα αγωνίσματα των 500μ Ατομικής Χρονομέτρησης και των 2000μ Ατομικής Καταδίωξης (δείτε σχετικά), το δεύτερο μάλιστα 2 φορές την ίδια χρονιά, φέρνει τον Γιάννη ανάμεσα στους κορυφαίους της Ελληνικής Ποδηλασίας.

Κατά πολλούς γνώστες του αθλήματος της ποδηλασίας, ο Γιάννης αποτελεί τη (μοναδική ίσως) χρυσή ελπίδα για μελλοντικές διακρίσεις της Ελληνικής Ποδηλασίας σε Παγκόσμιο και Ολυμπιακό επίπεδο και είμαστε σίγουροι ότι θα δώσει το είναι του για να μην διαψεύσει τις προσδοκίες αυτές. Αρκεί εμείς οι απλοί φίλαθλοι, αλλά και όλοι οι παράγοντες που έχουν λόγο στα δρώμενα της Ελληνικής Ποδηλασίας και του Ελληνικού αθλητισμού γενικότερα, να είμαστε κοντά του, να τον στηρίζουμε, να τον διευκολύνουμε και να τον ενθαρρύνουμε σε κάθε του προσπάθεια.


Επόμενος στόχος;
European Youth Olympic Festival, Tampere 2009


Go for it!