Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ ο Γιάννης Σπανόπουλος στο αγώνισμα των 500μ Ατομικής Χρονομέτρησης, 4 Χρυσά για τον ΠΕΛΟΤΟΝ στο Τοπικό Πρωτάθλημα της ΕΠΟΣΚ

Για μια ακόμα φορά εντυπωσίασαν οι αθλητές του ΠΕΛΟΤΟΝ με την εμφάνισή τους στην πίστα κατά τη διάρκεια Τοπικού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Πίστας για Αγωνίσματα Ταχύτητας της ΕΠΟΣΚ που έγινε στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο το Σάββατο 11/4/2009 αποδεικνύοντας το ταλέντο, την προσήλωσή τους στους στόχους τους αλλά και τη σημασία που δίνεται στην καλή προετοιμασία των αθλητών από τους προπονητές Κώστα Πανταζή και Βαλεντίνο Λάλο.

Ο πρωταθλητών των Παίδων Γιάννης Σπανόπουλος, μετά από ένα εντυπωσιακό 200άρι κατά την διάρκεια των προκριματικών που τον έφερε στην κορυφή της κατάταξης, συνέτριψε το Πανελλήνιο Ρεκόρ Παίδων στα 500μ Ατομικής Χρονομέτρησης με χρόνο 34’’ 589/1000 που κρατούσε από το 2004 ο παγκόσμιος πρωταθλητής και ολυμπιονίκης Χρ. Βολικάκης (35’’041/1000). Να θυμίσουμε ότι ο Γιάννης είναι επίσης κατόχος του Πανελλήνιου Ρεκόρ Παίδων στα 2000μ Ατομικής Καταδίωξης με χρόνο 2:22.113 στις 14/3/2009. Ο Γιάννης διπλασίασε τα χρυσά του μετάλλια κατακτώντας επίσης την πρώτη θέση και το Χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα του Αποκλεισμού αποκλείοντας έναν-έναν 15 ακόμα συναθλητές του.

Τις καρδιές όλων έκλεψε με τα κοτσίδια της να ανεμίζουν η Σοφία Κατσούλη κάνοντας τον καλύτερο χρόνο 13.903 στο αγώνισμα των 200μ στο πλαίσιο της Ημερίδας Πίστας που οργάνωσε η ΕΠΟΣΚ για τις μικρές κατηγορίες (Παμπαίδες, Παγκορασίδες) που αγωνίστηκαν σε κοινή κατάταξη ενώ την νίκη της επανέλαβε και στο αγώνισμα του Αποκλεισμού.

Άτυχος ο αθλητής της κατηγορίας Μάστερς Άγγελος Κοτσαντής που ενώ στους προκριματικούς στα 200μ ταχύτητας έκανε τον καλύτερο χρόνο (13.021) ηττήθηκε στον τελικό κατακτώντας τη 2η θέση και το Ασημένιο μετάλλιο. Δεν ήταν σε καλή μέρα η πρωταθλήτρια της κατηγορίας Γυναικών Αθηνά Χατζηστύλη που, από όλα τα αγωνίσματα που συμμετείχε, περιορίστηκε στην 3η θέση και το Χάλκινο Μετάλλιο στο αγώνισμα του Αποκλεισμού.

Συνολικά, στο Τοπικό Πρωτάθλημα Πίστας της ΕΠΟΣΚ για αγωνίσματα Ταχύτητας οι αθλητές του ΠΕΛΟΤΟΝ κατέκτησαν 4 χρυσά, 1 αργυρό και 3 χάλκινα μετάλλια (6 χρυσά 2 ασημένια και 2 χάλκινα κατέκτησαν στα Αγωνίσματα Αντοχής στις 14/3/2009).

Χρυσά Μετάλλια
Σπανόπουλος Γιάννης (Παίδες) – 500μ Ατομικής Χρονομέτρησης, Νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ
Σπανόπουλος Γιάννης (Παίδες) – Αγώνισμα Αποκλεισμού
Σοφία Κατσούλη (Πανκορασίδες) – 200μ ταχύτητας
Σοφία Κατσούλη (Παγκορασίδες) – Αγώνισμα Αποκλεισμού

Ασημένια Μετάλλια
Άγγελος Κοτσαντής (Μάστερς) – 200μ ταχύτητας

Χάλκινα Μετάλλια
Χατζηστύλη Αθηνά (Γυναίκες) – Αγώνισμα Αποκλεισμού
Γεωργιάδης Ανδρέας (Παμπαίδες) – 200μ ταχύτητας
Σοφρώνης Κυριάκος (Παμπαίδες) – Αγώνισμα Αποκλεισμού

Θέσεις στην εξάδα κατέλαβαν και άλλοι αθλητές του ΠΕΛΟΤΟΝ , η Αθηνά Χατζηστύλη (Γυναίκες) ήρθε 5η στο Κέιριν, 6η στα 200μ Ταχύτητας και στα 500μ Ατομικής Χρονομέτρησης, η Βικτώρια Τζιορτζιώτη 5η και ο Αναστάσης Βούρης 6ος στο Αγώνισμα του Αποκλεισμού και ο Κυριάκος Σοφρώνης (Παμπαίδες) 6ος στα 200μ ταχύτητας.

Για άλλη μια φορά αξίζουν συγχαρητήρια στην ΕΠΟΣΚ για την προσπάθειά της να φέρει τους μικρούς αθλητές στην πίστα. Είναι κρίμα που μόνο 2 σωματεία (Ροδήλιος, Δόξα Πεύκης) επιπλέον του ΠΕΛΟΤΟΝ αποφάσισαν να επωφεληθούν της ευκαιρίας και να εξοικειώσουν τους αθλητές τους με τα αγωνίσματά της πίστας.

Γιάννη με το καλό να μας χαρίσεις και άλλες μεγαλύτερες συγκινήσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στις 24-26/4/2009.